Кеш майбутнього, ринок чорної криптовалюти, і Bitcoin в Чорногорії

Криптовалюта майбутнього

Можна довго розмірковувати, чим закінчиться прийдешня світова криза з усіма її наслідками, а можна думати, яким буде світ після неї. Мене більше цікавить останнє, про що і піде мова.

Все написане нижче — мої особисті інтуїтивні передчуття.

Кількість і якість населення

Кількість населення Землі зменшиться, а його якість збільшиться — природний добір. Гадаю, це буде найбільша в історії втрата біомаси на планеті, після вимирання динозаврів. Не впевнений щодо «золотого мільярду», але 2-3 мільярди — це моя цифра. Багато хто захоче кричати, що Земля може прогодувати значно більшу кількість населення, ніж поточну, і я з ними погоджуюсь. Але в мене є запитання — скільки?

Чим будуть займатись люди?

Тут я хочу піти від протилежного і сказати, чим люди займатись не будуть: не буде касирів в супермаркетах і двірників з березовим віником, водіїв маршруток і консьєржів, хатніх робітниць і дешевих шльондр. Їх всіх, а також їм подібних, замінять машини. Остаточно. Роботи стануть частиною суспільства і будуть виконувати більшість фізичної і тупої повторюваної праці. Також будуть вводитись закони, котрі будуть регулювати взаємовідносини людей і машин. Людська праця буде сконцентрована на глобальних проблемах людства і шляхах їх вирішення: штучний інтелект, переміщення в просторі на надшвидкостях, керована і прогнозована модифікація геному людини, освоєння космосу і його колонізація.

Які будуть гроші майбутнього і чи будуть вони взагалі?

Гроші будуть, поки існуватиме людство. А от готівка зникне і буде викопним антикваріатом. Її замінять криптовалюти, а обмін буде здійснюватись за допомогою унікальних біологічних ідентифікаторів. Таким чином, світ стане безпечнішим, проте це народить чорний валютний ринок нового покоління. Чимось він буде нагадувати сучасні придворні гаманці: зберігати всі валютні знаки на свій ідентифікатор буде небезпечно, тому кожен, хто вміє гарно відмивати гроші, буде мати сотні душ в старому світі (колоніях на забруднених територіях), котрі будуть носіями цих знаків. Також будуть існувати заборонені криптовалюти, ними будуть розраховуватись за зброю, наркотики і дорогих шльондр. Ну, все як завжди)

Криптовалюта в Чорногорії

Якось в нас вдома поламався HDMI-кабель від телевізора і довелось їхати в місто Бар, щоб придбати новий. В Барі, дорогою до магазину побутової техніки, я надибав магазин з колоритними вітринами «VIDEO-CD CLUB» і зазирнув туди в пошуках шнурка.
Магазин «VIDEO-CD CLUB»
Крамниця в якій можна придбати HDMI-кабель, м. Бар, Чорногорія

Полиці магазину були наповнені DVD-дисками еротичного змісту та древнім комп’ютерним крамом, також там були VHS касети. Більшість товарів були покриті солідним шаром пилу і це було не дивно, магазин явно заробляв не на прокаті старовинного порно. Картину вінчала тітонька-продавець років так сорока. Важко сказати напевне, чим торгує ця загадкова крамниця, але одне я можу сказати точно — покупці знають толк у валюті:
Bitcoin accepted here
У магазині приймають криптовалюту Bitcoin

Саме тут я і придбав собі новий HDMI, який вибиває і взагалі лажово працює(

Обкладинка допису: кадр із фільму «In Time». Рекомендую.