Держборг США як глибинна причина мого життя в Чорногорії

Walmart fewer trucks

Іде собі американець по «Walmart» і кидає в свій продуктовий візок все, що живіт забажає. В цей самий час сидить десь у льосі на Донбасі «русская бабушка» і молиться через раз, то до Бозі, то до дяді Путіна. А я живу в Чорногорії, дивлюсь на то все збоку і кладу з чорної гори купаюсь в Адріатичному морі)

Держборг США і китайська економічна експансія

Американець, китайська експансія, моє життя в Чорногорії... Здавалося б, який між цим може бути зв’язок?
Китайська економічна експансія
Дві комуністичні голубки. А сексу не було...
Насправді все дуже просто, але зрозуміти першопричину може далеко не кожен — рівень економічної освіченості в Україні, як на мене, нульовий. Звісно, в нас багато економістів, але про їх профпридатність кричить бюджет)

Тож, йде собі американець по «Walmart»... I купує за кредитні гроші все, що хоче, і має на це повне право. А тим часом держборг США росте... А за боргами, як відомо, потрібно платити. І тільки наївний дурень може повірити, що за борги будуть розплачуватись американські громадяни.

На світових біржах продають все, в тому числі і борги. Американці, хитрі хлопці і продали (і продовжують продавати) свій держборг іншим країнам. Насамперед Китаю і Японії. А борг той чималий, і станом на сьогодні (01.08.2015) складає більше 18 трильйонів доларів (12 нулів, ага).
Лічильник держборгу США
Лічильник держборгу США на Манхеттені. Фото: EPA
Не пройшло і 20 років як китайський уряд зрозумів, що борг віддавати ніхто не буде і почав потихеньку наїжджати на Штати. Але от халепа, як правильно наїхати на володаря, який зробив з твоєї країни найбільший в світі «завод речей» так, щоб він той завод не закрив? Потрібно шукати компроміс. І компроміс було знайдено: Китаю дають унікальне негласне право кредитувати пострадянські землі і взагалі робити там, що заманеться.
Оренда російських земель Китаєм

Китайці було зраділи, думали надають кредитів цим лінивим слов’янам і будуть косити бабло. Але виявилось що ми, а тим паче Росія, може обійтись і без їхніх кредитів і навіть раз в рік виїжджати на тотальну п’янку в Єгипет.
Кредит надо?
«Кредит надо?»
І тут китайці знову забушували. Тому перед Штатами постало непросте завдання — завалити економіку Росії і всіх, хто жив за її газ рахунок. В тому числі Україну. Як ми можемо спостерігати — вдалось. Китайці задоволені, обмануті росіяни теж:
Китайська кредитна труба
«Ну да, конечно!»
Україна не відстає:

Ну і а́мери теж не дурні, потрібно відбивати вкинуте у виставу бабло, а заодно розширювати кордони НАТО. А це означає «воюємо, поки не окупиться».

М’ясо і люди на сході України

Війна в Україні — це тільки частина вистави. Прикро це визнавати, але всі, хто помер на сході за час АТО, просто дешеве м’ясо для тих, хто веде цю війну. Ніхто не згадає про смерть цих людей в найближчому майбутньому, і їхня смерть не сколихне світову громадськість.

Людей, які померли під час цієї війни, не так вже й багато, всього 298 осіб — пасажирів рейсу MH17. Саме ці смерті дають можливість виправдати продовження будь-якого насилля. Чарівна «Barbie», як символ безсмертного капіталізму, нагадує нам про головне:
Barbie doesn't cry, barbie makes money
Barbie doesn't cry, barbie makes money

Я не хочу бути м’ясом

Я не хочу бути м’ясом і воювати за чужі інтереси і перерозподіл власності в планетарному масштабі. Тому я тут — в Чорногорії. Тут люди не так давно навоювалися і просто хочуть відпочити. І як каже одна із чорногорських заповідей: «Якщо бачиш як хтось відпочиває — допоможи йому».
Вигляд з мого балкону в Чорногорії
Таким може бути вигляд з вашого балкону, якщо ви будете воювати за себе і свою сім’ю
А ким хочеш бути ти? Додавай в коментарях фото зі свого балкону або вікна.

P. S. Комусь могло здатись що я звинувачую США у всіх земних бідах, насправді ж навпаки, я ставлю їх в приклад: як має вести себе країна і її громадяни, якщо вони хочуть жити найкраще в світі.